www.yurticihaberler.com * YAŞAM *İsteniş Hakan Tüplek
YÖRÜK KÜLTÜRÜ VE ALETLERİ YAŞATILMALI
Halit Çetin ‘’Gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek adına yörük çadırımızda atalarımızın geçmiş zamanlarda kullandığı malzemeleri şimdiki gençlere tanıtım amacıyla belediye başkanlığımız öncülüğünde hem ilçemizi hem de yörük kültürünü tanıtıyoruz.
Çadırımızda kök boyalı kilim motifli minderler, yastıklar, patikler ve Yörük kültürünün olmazsa olması kök boyalı el dokuması kilimlerimizde var. Eski dönemlerde her evde kök boyalı kilimler kullanılırken, günümüzde ne yazık ki kullanımı azaldı. Yörük çadırımızda bulunan kök boyalı el dokuması kilimlerin tamamı ilçemize ait. Çok büyük bir sabır ile ilmek ilmek dokunan halılarımız arkasında büyük bir emek var. Mesela 6 m2 bir kilim 7 çalışan ile 1 haftada dokunabiliyor. Eskidikçe daha da değer kazanan kilimlerimiz eskiyi yaşamak isteyenler ve antika ile ilgilenen mağazalar tarafından ilgi görüyor.
Yörük çadırımızı ziyaret eden hemşehrilerimize yörük kültürünü anlatıyoruz. Vatandaşlarımızda ilgi gösteriyorlar, çadır içinde fotoğraf çektirip zamanı canlı tutmak için kendilerine hatıra bırakıyorlar.




Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen bu etkinlikte ilçemizi de temsil ediyoruz. Kutlu olsun’ dedi.
Yörük kültürü, Kök boyalı kilim, 100.yıl
Bu Haber https://www.yurticihaberler.com/ haber sitesinden eklenmeiştir





