Bilecik'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı
08.03.2025 - Cumartesi 14:32Etkinlikler, Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu'nun "Ailede Kadının Önemi" konulu söyleşisiyle başladı.
Söyleşinin ardından, Halk Kütüphanesi Ahşap Maker Atölyesi'nde Yeşilay gönüllüleri, Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi üyeleri ve vatandaşların katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temalı bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Kadınlar, kendi ahşap hediyeliklerini yaparak hem keyifli vakit geçirdiler hem de el becerilerini geliştirdiler.

Etkinlikler kapsamında, kütüphanede "Kadın" temalı bir kitap sergisi de açıldı. Sergide, kadın yazarların eserleri ve kadın temalı kitaplar yer aldı. Etkinlikler, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kadınlar, hem bilgilendirici söyleşi dinlediler hem de el becerilerini kullanarak kendi hediyeliklerini yaptılar. Kütüphanede açılan kitap sergisi de katılımcılar tarafından beğeniyle gezildi.
Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yeşilay ve Bilecik Kent Konseyi yetkilileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemine dikkat çekerek, kadınların toplumdaki yerinin ve değerinin vurgulandığı bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
